Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Captain Phillips (2013)

Χμμμ θέλετε να πάτε να δουλέψετε ως εμποροπλοίαρχος;;;;; Αν δείτε αυτή τη ταινία θα το ξανασκεφτείτε. Η ταινία αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 2009 και συγκεκριμένα σε μία πειρατική ενέργεια κατά ενός εμπορικού πλοίου από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία θεωρείτε βιογραφία καθώς θέλουν να μας παρουσιάσουν τη γενναιότητα, την εξυπνάδα καθώς και την βεβαιότητα που έδινε στους εργαζομένους του πλοίου ο καπετάνιος τους ο Richard Phillips. Τον κύριο αυτό τον υποδύεται ο πολύ ταλαντούχος Tom Hanks. Ο τρόπος που παρουσιάζονται τα γεγονότα είναι πολύ ρεαλιστικός και σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Τέλος η ερμηνεία του Tom Hanks είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτική... δείτε την ταινία δίχως δεύτερη σκέψη.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στα ανοιχτά του ινδικού ωκεανού έξω από τη Σομαλία. Ένα εμπορικό πλοίο περνάει από την περιοχή με το φορτίο που μεταφέρει να είναι κατά κύριο λόγο τρόφιμα για περιοχές που μαστίζονται από πείνα. Οι πειρατές της περιοχής βλέπουν το πλοίο και το προσεγγίζουν. Ο Captain Phillips τους αντιλαμβάνεται νωρίς και καταφέρνει να τους αποφύγει ώστε να μην ανέβουν στο πλοίο. Οι Σομαλοί όμως δεν το βάζουν κάτω και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι γλύτωσαν από τον κίνδυνο ξαναεπιτέθηκαν στο πλοίο και κατάφεραν να ανέβουν σε αυτό. Τότε το βάρος πέφτει στον Captain Phillips ώστε να καταφέρουν όλοι να μείνουν σώοι και ασφαλής. Για αρχή δίνει εντολή στους περισσότερους από τους εργαζομένους του πλοίου να κρυφτούν και κάπως έτσι ξεκινάει ένας "Γολγοθάς" για τον Captain Phillips. Θα καταφέρει τελικά να σώσει το πλοίο και το προσωπικό;

Βαθμολογία: 4/5

Είδος:
Βιογραφική/Περιπέτεια
 
Σκηνοθεσία:
Paul Greengrass

Ηθοποιοί:
Tom Hanks
Barkhad Abdi

Trailer:

1 σχόλιο:

  1. Οι Αμερικάνοι εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο με τους "κακούς". Το βιβλίο του κάπτεν μπορεί να αξίζει, αλλά η ταινία είναι μάλλον μια χοντροκομμένη, επιφανειακή προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Barkhad Abdi - κι ας είναι υποψήφιος για Β'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή