Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Fruitvale Station (2013)


"Μα καλά για ποιο λόγο βγαίνουν τέτοιες ταινίες και συγκεκριμένα τέτοια χρονική περίοδο;"... Η ερώτηση αυτή γίνεται για το λόγο ότι η ταινία είναι αρκετά στενάχωρη και όχι για το ότι δεν είναι ωραίο να τη δει κάποιος. Είναι μια αρκετά ωραία ταινία, με πολύ καλή ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή (Michael B. Jordan) καθώς και με πολύ καλή παρουσίαση των γεγονότων. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι ταινία είναι πραγματικά. Λέω δυστυχώς γιατί η ταινία αναφέρεται στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αφροαμερικανού πολίτη από αστυνομικό. Αυτό που θα κεντρίσει πιο πολύ το ενδιαφέρον είναι τα πραγματικά (ερασιτεχνικά) πλάνα από την ημέρα του δυστυχήματος. Γενικά δεν υπάρχουν και πολλά να πει κάποιος για αυτή τη ταινία... Αυτό που θα σας πω όμως είναι αν μπορείτε δείτε την, καθώς δεν έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια (κάτι λιγότερο από 85 λεπτά) αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε τη συγκεκριμένη περίοδο (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) καθώς τα γεγονότα διαδραματίζονται παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Υπόθεση:
Ο Oscar Grant (Michael B. Jordan) ένας 22χρονος Αφροαμερικανός και πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2009 προετοιμάζει το πάρτι για τα γενέθλια της μητέρας του (ναι έχει γενέθλια παραμονή της νέας χρονιάς...). Ύστερα από το πάρτι αποφασίζουν μαζί με την κοπέλα του Sophina (Melonie Diaz) να πάνε μαζί με τους φίλους τους να δουν τα πυροτεχνήματα. Η μητέρα του Oscar (Octavia Spencer) όμως, του ζήτησε να μην οδηγήσει και να πάρουν το μετρό για να διασκεδάσουν με περισσότερη ασφάλεια λόγο ημερών (λόγο του ποτού που καταναλώνετε σε τέτοιες περιπτώσεις). Έτσι λοιπόν πήραν το μετρό, πήγαν διασκέδασαν και αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτι. Η επιστροφή με το μετρό για τον Oscar όμως, θα αποβεί μοιραία...

*Μέχρι και σήμερα γίνονται συγκεντρώσεις κάθε Πρωτοχρονιά στον σταθμό μετρό του Fruitvale (δείχνει πλάνα στο τέλος της ταινίας).

Βαθμολογία: 3.5/5

Είδος:
Δράμα/Βιογραφική

Σκηνοθεσία:
Ryan Coogler

Ηθοποιοί:
Michael B. Jordan
Melonie Diaz
Ocravia Spencer
Arianna Neal

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου