Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Kick-Ass 2 (2013)


Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το "Kick-Ass" ήρθε το "Kick-Ass 2" το οποίο θεωρώ κάπως χειρότερο από το πρώτο (πάντα γίνεται αυτό στα sequels, γιατι;) αλλά δεν νομίζω να απογοητεύσει τους φαν των κόμικς, παρόλο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ακόμη μία ταινία του Tarantino με την τόσο splatter κατάσταση που υπήρχε (εντάξει ίσως να υπερβάλω λίγο). Το συμπέρασμα για κάποιους θα είναι μία ακόμη χαζοαμερικάνικη ταινία, για μένα... μία ακόμη πολύ καλοφτιαγμένη ταινία που συνδιάζει χιούμορ, κόμικ και "ωμή βία".

Ας μπούμε λίγο στο ζουμί...

Το αγόρι μας (Kick-Ass) είδε και απόειδε να το παίζει φυσιολογικό άτομο και μετά από την τρελή βαρεμάρα είπε να το ξαναπαίξει σούπερ ήρωας (όχι ότι ήταν ποτέ βέβαια αλλά εντάξει). Έτσι ξαναπλησίασε την πραγματική σούπερ ηρωίδα της όλης φάσης Hit-Girl για να του μάθει κανά δυο πραγματάκια μπας και καταφέρει ποτέ του να μη φάει το ξύλο της αρκούδας! Αυτή του μαθαίνει κανά δυο λαβές και να κάνει έλξεις (ναι κορίτσια... βγάζει και την μπλούζα ο γιαλαμπούκας) αλλά και πάλι τρώει τα μούτρα του. Η Hit-Girl αποφασίζει από την άλλη να το παίξει κορίτσι της ηλικίας της και να παίζει με "φρου φρου και αρώματα" και να παρατήσει την ενεργώ δράση. Έτσι το φιλαράκι μας θα πρέπει να βρει νέους συνεργάτες γιατί μόνος του δεν παίζει να καταφέρει τίποτα (ναι γίνομαι κακός...) και καταλήγει να μπει σε μια "συμμορία" και καλά σούπερ ηρώων με αρχηγό τον έναν και μοναδικό Jim Carrey ο οποίος είναι ένας πρώην μαφιόζος που είπε να κάνει restart και να το παίξει καλός.

Τέλος ο κακός της υπόθεσης, δυστυχώς είναι ξανά ο ίδιος με την πρώτη ταινία μόνο που αλλάζει όνομα και από "Red Mist" το κάνει "Mother-Fucker" (ναι καλά ακούσατε...). Αν και το όνομα του κυρίου είναι τραγικό μπορώ να πω ότι όντως ο ηθοποιός που τον υποδύετε (Christopher Mintz-Plasse) είναι ότι πρέπει για κακός γιατί μου δημιούργησε ένα αίσθημα απαίχθιας προς το πρόσωπο του (τι καλό παιδί που είμαι!!!).

Γενικότερα οι ερμηνείες δε νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο θα γίνει θέμα σχολιασμού εν αντιθέσει με την ταινία η οποία θα μαζέψει καλά αλλά και άσχημα σχόλια... του στυλ "πω πω τι πατάτα ήταν αυτή!" ή "να και κάτι ωραίο και περίεργο...".

Βαθμολογία: 3.5/5

Είδος:
Περιπέτεια/Kωμωδία

Σκηνοθεσία:
Jeff Wadlow

Ηθοποιοί:
Aaron Taylor-Johnson
Chloë Grace Moretz
Christopher Mintz-Plasse
Jim Carrey

Trailer:


Η συνέχεια επί της οθόνης...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου