Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Prisoners (2013)

Όλα ξεκίνησαν με το τρέιλερ της ταινίας που μόλις το είδα σκέφτηκα αμέσως πως πρέπει να τη δω και τελικά είχα δίκιο... έπρεπε! Ξεκινάει η ταινία και χωρίς να το καταλάβεις γίνεσαι μέρος της. Η αγωνία στο κατακόρυφο! Η οργή, η θλίψη και γενικότερα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών περνάνε και σε σένα. Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται και από τις πολύ καλές ερμηνείες των Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal. Ο πρώτος σε κάνει να νιώθεις την οργή και τη θλίψη του με τέτοιο τρόπο που δεν θέλεις να χάσεις ούτε μια σκηνή της ταινίας. Ο δεύτερος από την άλλη σε κάνει να αλλάζεις γνώμες σχετικά με την εξέλιξη της και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη αγωνία. Τα πράγματα που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση όμως, ήταν το όνομα του Jake Gyllahaal το οποίο είναι Loki (ναι ο αδερφός του Thor) και ότι αν παρατηρήσει κάποιος τις λεπτομέρειες θα διακρίνει το δαχτυλίδι που φοράει ο ίδιος και το οποίο έχει πάνω το λογότυπο των Τεκτόνων (γνώμων και διαβήτης).

Το "Prisoners" έχει να κάνει με την απαγωγή δύο μικρών κοριτσιών που η μία από αυτές τυγχάνει να είναι η κόρη του Keller Dover (Hugh Jackman). Όλα δείχνουν ότι τα κορίτσια απήχθησαν από τον οδηγό ενός τροχόσπιτου. Την υπόθεση της απαγωγής αναλαμβάνει ο Ντετέκτιβ Loki (Jake Gyllahaal) ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έχει αφήσει άλυτη ούτε μία από τις προηγούμενες υποθέσεις του. Ο Loki καταφέρνει σε πολύ γρήγορο διάστημα να βρει τον οδηγό μαζί με το τροχόσπιτο αλλά για κακή του τύχη πουθενά ίχνος από τα δύο κορίτσια. Τελικά δίχως να υπάρχουν στοιχεία εναντίον του καθώς και το ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο διανοητικά "καθυστερημένος" η αστυνομία τον αφήνει ελεύθερο. Εκεί έρχεται η στιγμή που ο Dover αναλαμβάνει δράση και απαγάγει με τη σειρά του τον οδηγό και τον υποβάλει σε βασανιστήρια ώστε να μπορέσει να βρει τα δύο κορίτσια. Ο Loki από την άλλη ψάχνει διαρκώς για κάποιο στοιχείο μόνο που φοβάται για τις πράξεις του Dover και αυτό τον καθυστερεί. Κάπως έτσι αρχίζει ένα παιχνίδι με το χρόνο. Θα βρεθούν τελικά τα κορίτσια ή όχι;

Βαθμολογία: 4,5/5

Σκηνοθεσία:
Denis Villeneuve

Είδος:
Δράμα/Μυστηρίου/Αστυνομική

Ηθοποιοί:
Hugh Jackman
Jake Gyllanhaal

Trailer:

2 σχόλια:

  1. kalh tainia me kalous ithopoious,eidika o hugh jackman kanei poli kalh ermhneia ksilou.an kai ligo melanxolikh emena m'arese kai sas thn sinistw na thn deite!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερμηνεία ξύλου; Αχαχαχαχα!!! Πραγματικά είσαι el loco!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή