Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Riddick (2013)


Ο Vin Diesel φοράει τα "καλά" του για 4η φορά και έρχεται να μας κρατήσει πολύ καλή παρέα για περίπου δύο ώρες. Τώρα κάποιοι θα πουν ότι οι ταινίες με ήρωα των Riddick ήταν δύο, αλλά υπήρχε ένα όχι και τόσο γνωστό animation μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ταινίας. Στα της ταινίας τώρα. Το σκηνικό θυμίζει πάρα πολύ την πρώτη ταινία. Δηλαδή ένας πλανήτης έρημος, κάποιοι κυνηγοί επικηρυγμένων και αρκετά εξωγήινα "πλασματάκια". Τα οπτικά εφέ σαφώς και είναι πολύ καλύτερα αυτή τη φορά αφού έχουν περάσει και πόσα χρόνια. Με λίγα λόγια μπορώ να πω ότι η ταινία είναι κάτι σαν ένα "remake" της πρώτης αν και τα γεγονότα εκτυλίσσονται δέκα χρόνια αργότερα και οι εξωγήινοι αυτοί τη φορά δεν είναι ιπτάμενοι. Παρόλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα στοιχεία όμως, νομίζω ότι δεν θα "ξενερώσουν" αυτούς που θα τη δουν, αφού ο λόγος για να θέλει να δει κάποιος αυτή την ταινία, είναι κυρίως η "δράση" και έχει μπόλικη από αυτή. Οπότε σε όσους από εσάς αρέσουν τα εξωγήινα αγριεμένα πλάσματα και το πιστολίδι (φυσικά και σε "όσες" αρέσει ο Vin Diesel) δεν έχετε παρά να δείτε την ταινία.

Υπόθεση:
O Riddick (Vin Diesel) ξυπνάει σε έναν άγνωστο πλανήτη με πολλά τραύματα και διψασμένος. Καθώς ψάχνει για νερό του επιτίθενται κάποια εξωγήινα τσακάλια. Ενώ καταφέρνει να γλυτώσει από αυτά και να βρει νερό, μέσα από τα λασπόνερα εμφανίζεται κάτι άλλο, πιο τρομακτικό από τα τσακάλια και έτσι αποφασίζει να κρυφτεί. Καθώς βρίσκει την κρυψώνα του αρχίζει και σκέφτεται τον τρόπο με τον οποίο προδόθηκε από τον διοικητή Βαάκο.  
O Riddick εφόσον ήταν ο νέος Άρχοντας Μάρσαλ αποφάσισε να ζητήσει από τον διοικητή Βαάκο να τον πάει στον πλανήτη "Φιούρια". Ο Βαάκο καθώς ήταν ο μοναδικός που ήξερε τη διαδρομή για την "Φιούρια" ζήτησε από τον Riddick τον θρόνο του. O Riddick δέχτηκε αλλά ο Βαάκο με τη βοήθεια του Κρον του έστησαν παγίδα και τον πήγαν σε κάποιο άλλον πλανητη. Εκεί του επιτέθηκαν αλλα ο Riddick κατάφερε να επιζήσει.
Όσο περνάει ο καιρός ο Riddick αρχίζει να βρίσκει τις δυνάμεις του και αρχίζει να εξερευνά την περιοχή. Μια μέρα λοιπόν βρίσκει έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό κυνηγών επικηρυγμένων και αποφασίζει να στείλει σήμα στους κυνηγούς, ώστε να καταφέρει να φύγει από τον πλανήτη. Την απόφαση αυτή την πήρε λόγω της έλευσης μίας καταιγίδας, πράγμα που για όσο καιρό βρισκόταν στον πλανήτη δεν είχε συμβεί. Το σήμα που έστειλε μέσω ενός "φάρου" έκτακτης ανάγκης που βρισκόταν μέσα στο σταθμό, έδειξε αμέσως στους κυνηγούς ποιος είναι. Λόγω του ότι η επικήρυξη του ήταν πολύ μεγάλη αμέσως εμφανίστηκε μία ομάδα κυνηγών. Μετά από λίγο όμως εμφανίστηκε ακόμη μία ομάδα που φαινόταν να ξέρει πολλά πράγματα για τον Riddick... Για ποιο λόγο η καταιγίδα έκανε τον Riddick να πάρει την απόφαση να φύγει από αυτό το μέρος; Θα τα καταφέρει τελικά;

Βαθμολογία: 3/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:
David Twohy

Ηθοποιοί:
Vin Diesel
Jordi Molla
Matt Nable
Katee Sackhoff

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου