Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Thor: The Dark World (2013)

Από όταν πρωτοβγήκε η ταινία στο cinema μέχρι πριν λίγο που την είδα άκουγα ότι πρόκειται για "πατάτα". Εγώ θα πω ότι δεν ήταν "πατάτα" αλλά "πατάτες τηγανητές" που σε όλους μας αρέσουν. Πως γίνεται μια ταινία να έχει Thor, Loki, Natalie Portman (πόσο όμορφη) και κανά δυο δευτερόλεπτα από Stan Lee (ναι πάλι έκανε κάποιον άσχετο σε ταινία της marvel) και να είναι πατάτα; Πολύ απλά... Δεν γίνεται! Εντάξει και εγώ ξενέρωσα όταν έδειξε την σκηνή "παρωδίας" (σαν το scary movie ένα πράγμα) που χτυπά το κινητό της Portman μετά από τόση ώρα χωρίς να έχει πέσει η μπαταρία (τι σκέφτηκε ο κάφρος) και καθώς βρίσκεται ούτε εγώ ξέρω σε ποιον πλανήτη αλλά οκ. Από τη στιγμή που πρόκειται για "Marvel" είναι καλό και το υπερβολικό, έτσι και αλλιώς για καθαρή φαντασία "μιλάμε". Πάντως αυτός που κλέβει την παράσταση δεν είναι ούτε ο μυώδης Chris Hemsworth, ούτε η πανέμορφη Natalie Portman (παιδιά φορούσε κόκκινες γαλότσες και δίπλα της γινόταν το τέλος του κόσμου... ε όχι!) αλλά ούτε και ο "Loki" Tom Hiddleston. Είναι ο Stellan Skarsgård ως Eric Selvig ο οποίος είναι ολίγον "αρπαγμένος" μετά το πέρασμα του "Loki" από το σώμα του (Thor 1, The Avengers) και γυρνάει με το σώβρακο (ή χωρίς αυτό) για να σκέφτεται καλύτερα όπως "λέει". Πάντως εμένα η ταινία μου άρεσε όπως όλες γενικά οι ταινίες της Μarvel (μάλλον καταλάβατε ότι δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός αν και δεν είναι από τις καλές ταινίες "της") και σας προτείνω να την δείτε ακόμη και αν την έχετε ξαναδεί.

Υ.Γ. Με το που βγάλει γράμματα μην βιαστείτε να κάνετε το λάθος που κάνουν όλοι και κλείσετε την ταινία... Όλες οι ταινίες της Marvel (σχεδόν) έχουν κρυφεί σκήνη. Και για να σας δώσω ένα στοιχείο εμφανίζεται ο Benicio Del Toro (ποιος να είναι άραγε).

Υπόθεση:
Μια αρχαία φυλή "σκοτεινών ξωτικών" με αρχηγό τον Malekith (Christopher Eccleston) σκοπεύει να "βυθίσει" τα πάντα στο σκοτάδι. Για να το κάνει αυτό όμως πρέπει πρώτα να πάρει στα χέρια του μια αρχαία δύναμη ονόματι "Αιθέρας". Η δύναμη αυτή με έναν περίεργο τρόπο "πέρασε" μέσα στην Jane Foster (Natalie Portman) που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη του Thor (Chris Hemsworth) και στην οποία είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει στη γη για αυτήν (στην προηγούμενη ταινία). Έτσι ο Thor θα έρθει αντιμέτωπος με έναν εχθρό ο οποίος έχει τη δύναμη να καταστρέψει ακόμη και το ίδιο το Asgard (το βασίλειο του). O Thor για να καταφέρει να βγει νικητής και να σώσει την αγαπημένη του, θα θυσιάσει τα πάντα και θα ζητήσει τη βοήθεια ακόμη και του φυλακισμένου-προδότη αδερφού του Loki.

Βαθμολογία: 3.75/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επ. Φαντασίας

Σκηνοθεσία:
Alan Taylor

Hθοποιοί:
Chris Hemsworth
Natalie Portman
Tom Hiddleston
Christopher Eccleston
Anthony Hopkins
Stellan Skarsgård

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου