Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Grudge Match (2013)


"Grudge Match" ή "Rocky Balboa (Remake)" ή "Rocky vs Raging Bull" ή τίποτα από όλα; Μάλλον το τέταρτο γιατί το να βλέπεις δύο παππούδες να πλακώνονται στο ξύλο μέσα σε ρινγκ, όσο πιο γυμνασμένοι να είναι από εμένα και όσο πιο καλά να παλεύουν από εμένα (γιατί το κάνουν πραγματικά), δεν μπορώ να το θεωρήσω ματς. Αν και τώρα που το σκέφτομαι ίσως μπορούσε να έχει και τη λέξη "Rocky" ο τίτλος γιατί αν θυμάμαι καλά το "Rocky V" μας έδειξε ότι μετά το ξύλο που έριξε ο Drago στον Stallone αυτός είχε πρόβλημα στο μάτι (το οποίο συμβαίνει και σε αυτή την ταινία αλλά από έκρηξη) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παλέψει μέχρι που μεγάλωσε αρκετά και πλάκωσε στο ξύλο τον παγκόσμιο πρωταθλητή είκοση χρόνια αργότερα. Όλα τα παραπάνω είναι τελείως άσχετα με την ταινία (εκτός από το μάτι) αλλά καμιά φορά χρειάζονται και κάποιες επισημάνσεις (αν και όχι στην περίπτωση μας). 


Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε φυσικά τον Robert De Niro στον ρόλο του Billy, ενός φραγκάτου, κοιλιόδουλου, πότη, πρώην πυγμάχου που κάνει τη ζωή του αναζητώντας ακόμη και τριάντα χρόνια μια ρεβάνς από τον αντίπαλο του "Razor" και τον Sylvester Stallone ως Razor, και είναι ένας πρώην πυγμάχος χωρίς λεφτά που ζει στην απομόνωση και εργάζεται σε μια ναυτιλιακή εταιρεία ως εργάτης. Τη γυναίκα της παρέας, που δεν είναι άλλη από τη Sally υποδύεται η εκπληκτική μέχρι και στα εξήντα της Kim Basinger. Μπορεί αυτοί οι τρεις μόνοι τους να είναι αρκετοί για να πείσουν κάποιους να δουν μια ταινία αλλά εγώ θα πω ότι αν δεν ήταν στην ταινία ο τρομερός Alan Arkin που υποδύεται έναν γέρο, παλιό προπονητή πυγμαχίας με προβλήματα βαρηκοΐας η ταινία θα ήταν πραγματικά τόσο ανιαρή που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί καν κωμωδία. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αν η ταινία έκανε πρεμιέρα μια δεκαετία νωρίτερα τότε μπορεί και να ήταν κάτι συναρπαστικό καθώς δε θα βλέπαμε δύο παππούδες να πασχίζουν τόσο πολύ να πλακωθούν στο ξύλο, γιατί ακόμη και με τον υπερντοπαρισμένο Stallone τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά όσο θα ήθελαν. 

Ακόμη μία επισήμανση αν και είπα ότι δεν χρειάζονται... Stallone και πυγμαχία πάνε μαζί αλλά όχι χωρίς "Adriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan".

Ατάκα: "Γιατί δεν έχεις κωλοτηλεόραση; Θα έβλεπα το -Dancing With the Stars-. Είμαι γέρος. Πρέπει να βλέπω το -Dancing With the Stars-! Σοβαρά μιλάω!"



Ο Henry "Razor" Sharp (Sylvester Stallone) και ο Billy "The Kid" McDonnen (Robert De Niro) είναι δύο βετεράνοι πυγμάχοι που ήταν αντίπαλοι πριν από τριάντα χρόνια. Η αντιπαλότητα αυτή κρατάει μέχρι σήμερα και αυτό γιατί πριν από ένα μεγάλο αγώνα μεταξύ τους, ο Razor αποφάσισε να αποσυρθεί και αυτό γιατί ο Billy κοιμήθηκε με τη κοπέλα του, Sally Rose (Kim Basinger) και την άφησε έγκυο. Σήμερα, ένας προαγωγός ονόματι Dante Slate (Kevin Hart) θέλει να τους βάλει να παλέψουν αλλά ο Razor αρνείται. Όταν όμως χάνει τη δουλειά του, δεν έχει άλλη επιλογή. Έτσι εκπαιδεύεται κάτω από τις εντολές του παλιού προπονητή του Louis 'Lightning' Conlon (Alan Arkin), ενώ ο Billy κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, συναντά τον B.J. (Jon Bernthal), τον γιο που είχε αποκτήσει με τη Sally και του ζητά να τον εκπαιδεύσει. Από την άλλη η Sally ζητάει από τον Razor να την συγχωρήσει, αλλά αυτός δεν μπορεί...

Βαθμολογία: 3,25/5

Σκηνοθεσία:
Peter Segal

Ηθοποιοί:
Sylvester Stallone
Robert De Niro
Kim Basinger
Alan Arkin
Kevin Hart
Jon Bernthal

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου