Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

The Legend of Hercules (2014)


"The Legend of Hercules" με διαφορά ο πιο παραπλανητικός τίτλος των τελευταίων χρόνων. Διαβάζοντας το κάποιος το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει είναι "οι άθλοι του Ηρακλή", κάποια σπουδαία πράγματα που έκανε ο ίδιος με βάση την ελληνική μυθολογία κτλ. Το μόνο που έχει σχέση όμως με όλα αυτά είναι μάλλον μόνο το όνομα Ηρακλής. Η παραποίηση σε όλο της το μεγαλείο. Η ταινία είναι ένας τραγικός συνδυασμός από "Σπάρτακο", "Γαλάζια λίμνη" και για αποκορύφωμα "God of War", ναι καλά "ακούσατε" το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρεται το "Λιοντάρι της Νεμέας", άσχετα με το γεγονός ότι εμφανίστηκε από το πουθενά σαν ένα λούτρινο λιονταράκι που επιτέθηκε σε δύο άσχετους. Το πιο "αστείο" όμως είναι ότι ο Ηρακλής ήταν δώρο της Ήρας που άφησε τον Δία να την κερατώσει προς τιμήν της ειρήνης (Ήμαρτον). Επίσης το όνομα Ηρακλής το ήξερε αρχικά μόνο η μητέρα του γιατί όλοι τον φώναζαν Αλκίδη (εντάξει τι άλλο θα δούμε). Εκτός όλως αυτών η ταινία ήταν αρκετά κακοφτιαγμένη με κομπάρσους σε όλους τους ρόλους και τραγικά οπτικά εφέ. Οπότε όπως καταλάβατε, αν θέλετε να σπαταλήσετε μιάμιση ώρα από τη ζωή σας τότε αυτή είναι η λύση.

*Για τους φαν της ελληνικής μυθολογίας και του Ηρακλή γενικότερα να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει η ταινία "Hercules" η οποία θα είναι πολύ πιο κοντά στο "αληθινό".

Υπόθεση:
Η βασίλισσα Αλκμήνη (Roxanne McKee) προσπαθεί να φέρει ειρήνη στο λαό της και να σταματήσει τον άντρα της βασιλιά Αμφιτρύωνα (Scott Adkins) από τους συνεχείς πολέμους. Έτσι προσεύχεται στην Ήρα και αυτή με τη σειρά της, της λέει πως θα γεννήσει το παιδί του παντοδύναμου Δία και θα το ονομάσει Ηρακλή αρκεί να το θέλει και η ίδια. Έτσι η Αλκμήνη μένει έγκυος και γεννά τον Ηρακλή (Kellan Lutz) αν και ο Αμφιτρύωνας του έδωσε το όνομα Αλκίδης. Ο Αλκίδης ήταν ερωτευμένος με την Ήβη(Gaia Weiss) την πριγκίπισσα της Κρήτης ενώ ταυτόχρονα ο ζηλιάρης μεγάλος αδερφός του και μελλοντικός βασιλιάς Ιφικλής (Liam Garrigan) την ήθελε για τον εαυτό του. Έτσι ο Ιφικλής σε συνδυασμό με τον Αμφιτρύωνα που δεν πίστεψε ποτέ ότι ο Αλκίδης είναι παιδί του, στέλνει τον Αλκίδη σε μια αποστολή αυτοκτονίας στην Αίγυπτο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος. Μέσα στη μάχη πέθαναν όλοι εκτός από τον Αλκίδη και τον συμπολεμιστή του Σωτήρη(Liam McIntyre) που υπέδειξε άλλον ως πρίγκιπα ώστε να μην τους σκοτώσουν. Ύστερα από αυτό ο Αλκίδης άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Ηρακλής με το οποίο τον φώναζε η μητέρα του. Οι δυο τους αποφάσισαν πως πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα για να εκδικηθούν και να σταματήσουν το γάμο του Ιφικλή με την Ήβη. Υπήρχε όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, ο Ηρακλής και ο Σωτήρης ήταν σκλάβοι και μονομαχούσαν για να ζήσουν.

Βαθμολογία: 1,5/5

Σκηνοθεσία:
Renny Harlin

Ηθοποιοί:
Kellan Lutz
Gaia Weiss 
Scott Adkins 
Roxanne McKee 
Liam Garrigan 
Liam McIntyre

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου