Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Zulu (2013)

Με την πρώτη ματιά το "Zulu" μοιάζει με μια ακόμη hollywoodιανή αστυνομική περιπέτεια. Το λάθος όμως σε όλο αυτό είναι ότι ουδεμία σχέση έχει το Zulu με το hollywood καθώς πρόκειται για γαλλική παραγωγή σε συνεργασία με τη Νότιο Αφρική. Αν και το όνομα της ταινίας μας παραπέμπει σε μια πρωτόγονη φυλή βίαιων ανθρώπων ο ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι "Το Ακρωτήρι της Βίας" και νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που η επιφοίτηση του ατόμου που έβγαλε αυτό τον τίτλο είναι καλύτερη από τον original γιατί στην ταινία περιγράφεται μια απίστευτη διακινούμενη βία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Caryl Ferey.


H σκηνοθεσία της ταινίας την οποία ανέλαβε ο Jérôme Salle δεν είναι και τόσο καλή όσο μας έχει συνηθίσει ο γαλλικός κινηματογράφος αν και υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες σκηνές όπως είναι για παράδειγμα στο τέλος της ταινίας το κυνηγητό στην έρημο. Επίσης δε λείπει όμως και το στοιχείο της υπερβολής όπως στις αμερικάνικες ταινίες και για παράδειγμα υπάρχει μια σκηνή που μια συμμορία γαζώνει τον τόπο με αυτόματα όπλα και οι μόνοι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που πρέπει να πετύχουν.

Το κομμάτι της ταινίας όμως που αξίζει να αναφερθεί περισσότερο και είναι και αυτό που την κρατάει πιο ψηλά από ότι θα τις άξιζε είναι οι πρωταγωνιστές. Τι να πρωτοπεί κάποιος για τον απίστευτο Forest Whitaker που εκτός από τα αρκετά κιλά που έχασε έχει ένα μοναδικό βλέμμα και έναν τρομερό τρόπο ομιλίας. Αυτός που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση όμως είναι ο Orlando Bloom που υποδύθηκε πάρα πολύ καλά τον ρόλο του γόη, βαρύμαγκα αστυνομικού με ψυχολογικές διαταραχές και για αυτό γιατί οι αναμνήσεις μου από αυτόν ήταν ο Legolas και ο κλαψιάρης Πάρης στην "Τροία". Το τελικό συμπέρασμα όπως καταλάβατε είναι ότι πρόκειται για μια κάπως μέτρια ταινία αλλά με πολύ καλές ερμηνείες.


Υπόθεση:
Ο Ali Sokhela (Forest Whitaker) είναι ένας εργασιομανής αστυνομικός με παιδικά τραύματα από την περίοδο του απαρτχάιντ και παρέα με τον ψυχολογικά ασταθή συνάδελφό του Brian Epkeen (Orlando Bloom), πασχίζουν να ανακαλύψουν το δολοφόνο ενός νεαρού κοριτσιού. Μετά από ασταμάτητη έρευνα, οι δύο αστυνομικοί οδηγούνται σε μια καινούργια απειλή, ένα νέο είδος ναρκωτικού που αρχίζει να κατακλύζει την περιοχή. Οι δυο τους παλεύουν σκληρά ώστε να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται από πίσω μέχρι που ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή συνωμοσία.

Είδος:
Αστυνομική/Περιπέτεια/Δράμα

Βαθμολογία: 3,25/5

Σκηνοθεσία:
Jérôme Salle

Ηθοποιοί:
Forest Whitaker
Orlando Bloom 
Conrad Kemp

Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου