Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Need For Speed (2014)


Τα πρώτα σχόλια που είχα ακούσει για τη συγκεκριμένη ταινία με έκαναν να φαντάζομαι ότι θα δω κάτι πολύ πρόχειρο και καθόλου κοντά σε αυτό που είχα δει από τη σειρά των ομώνυμων video games στα οποία και βασίζεται η ταινία. Μάλλον όλοι αυτοί που σχολίαζαν περίμεναν να δουν το νέο "Fast and Furious" και αυτό είναι το μεγάλο λάθος που έκαναν. Η ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος είχε γκάζια, φρεναρίσματα, παντιλίκια, πολύ γρήγορα αυτοκίνητα και τρελό κυνηγητό με την αστυνομία. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας φαν της σειράς; Εντάξει σε κάποια σημεία τα εφέ ήταν κάπως της πλάκας και η φαντασία ξεπερνούσε κάποια επιτρεπτά όρια αλλά δε νομίζω αυτό να ήταν και τόσο σημαντικός λόγος για να μην αρέσει σε κάποιον. 


Για τους ηθοποιούς τώρα δεν έχω να πω και κάτι σημαντικό καθώς δεν περίμενα και πολλά από τον Aaron Paul που υποδύεται τον Tobey Marshall, και τον Dominic Cooper που παριστάνει τον κακό της υπόθεσης Dino Brewster. Μια γλυκιά νώτα πάντως έδωσε η Βρετανή Imogen Poots στο ρόλο της Julia Maddon. Το σημαντικότερο πρόσωπο στο καστ σίγουρα ήταν ο Michael Keaton στο ρόλο του "Μονάρχη" και παρόλο που το μόνο που έκανε ήταν να μιλάει μπροστά σε μια web cam, έδωσε το στίγμα του και με το παραπάνω. Εκεί που η ταινία χάνει πολλά είναι σίγουρα το σενάριο της, καθώς είναι υπερβολικά προβλέψιμο αλλά αν είστε λάτρεις των αυτοκινήτων, της σειράς "Need For Speed" και δεν σας ενδιαφέρει να δείτε τρομερές ερμηνείες τότε δείτε την ταινία χωρίς κανέναν φόβο.


Υπόθεση:
Ο Tobey Marshall και οι φίλοι του εργάζονται ως μηχανικοί στην οικογενειακή του επιχείρηση, αλλά την ίδια στιγμή έχει και ένα ξεχωριστό ταλέντο στην οδήγηση το οποίο και δοκιμάζει σε ερασιτεχνικούς αγώνες - κόντρες. Μετά από έναν τέτοιο αγώνα του δίνεται η ευκαιρία να φτιάξει μαζί με τους φίλους του ένα μισοτελειωμένο "θρυλικό" αυτοκίνητο. Αρχικά είχε τους ενδιασμούς του διότι είχε προηγούμενα με το άτομο που του το πρότεινε, αλλά τελικά δέχτηκε γιατί χρειαζόταν τα χρήματα ώστε να μην κλείσει το συνεργείο. Όλα έδειχναν να κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και ο Tobey μπαίνει φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια που παρέμεινε φυλακισμένος, ο Tobey σκεφτόταν μόνο ένα πράγμα. Να εκδικηθεί το άτομο που τον έβαλε φυλακή και να πληρώσει για όλα όσα έκανε. Έτσι δανείζεται το "θρυλικό" αυτοκίνητο που έφτιαξε από τον ιδιοκτήτη του, με σκοπό να τρέξει σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Στον αγώνα αυτό όμως παίρνει μέρος και το άτομο που τον έβαλε φυλακή και δεν θα τον αφήσει να συμμετάσχει έτσι έυκολα. 

Βαθμολογία: 3.5/5

Σκηνοθεία:
Scott Waugh

Ηθοποιοί:
Aaron Paul
Domicin Cooper
Imogen Poots
Michael Keaton
Dakota Johnson

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου