Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Red Lights (2012)


Ακούγοντας τον τίτλο "Red Lights" κανείς δε φαντάζεται το στόρι της ταινίας εκτός και αν έχει δει τρέιλερ. Εγώ δεν είχα δει τρέιλερ αλλά είχα δει μόνο την κεντρική αφίσα της ταινίας πράγμα που δεν μπορώ να πω ότι βοήθησε και πολύ. Στα πρώτα πέντε λεπτά της ταινίας πάντως κατάλαβα πάνω κάτω τι πρόκειται να ακολουθήσει αν και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Το δυνατό σημείο της ταινίας είναι σίγουρα το σενάριό της που κρατάει σε αγωνία τον θεατή καθόλη τη διάρκεια της, αν και σε κάποια σημεία υπάρχουν διάλογοι που ίσως μπερδεύουν λίγο. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Rodrigo Cortés, ο οποίος μάλλον έχει μια έφεση στις "σκοτεινές" ταινίες.

Από μεριάς ηθοποιών σίγουρα η ταινία δεν έχει να ζηλέψει κάτι, καθώς πρωταγωνιστούν ο Cillian Murphy, η Sigourney Weaver και ο Robert De Niro. Για τον Murphy αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στάθηκε στο ύψος του για ακόμη μια φορά, δηλαδή λίγο πάνω του μετρίου. Η Weaver από την άλλη, ενώ είναι τόσο καλή ηθοποιός, με έχει στιγματίσει με τη σειρά "Alien" και δε μπορώ να τη βλέπω σε τέτοιου είδους ρόλους (αν και μια δυναμική την έχει στη συγκεκριμένη). Τώρα τι να πει κανείς για τον μέγα De Niro που ως τυφλός μένταλιστ κάνει την κόσμο να παραλληρεί στο διάβα του. Αυτό όσον αφορά το ρόλο του γιατί στην πραγματικότητα δε νομίζω κάποιος να παραλληρεί με αυτόν στη συγκεκριμένη ταινία.

Υπόθεση:
Η Δρ. Margaret Matheson (Sigourney Weaver) και ο συνεργάτης της Tom Buckley (Cillian Murphy), είναι ερευνητές και το στοιχείο τους είναι τα παραφυσικά φαινόμενα. Ως επαγγελματίες σκεπτικιστές έχουν ξεσκεπάσει δεκάδες δήθεν μέντιουμ, κυνηγούς φαντασμάτων, θεραπευτές πίστης καθώς και οτιδήποτε άλλο. O τρόπος με των οποίο το κάνουν αυτό είναι τα "Κόκκινα Φώτα". Τον όρο αυτό τον επινόησε η ίδια η Δρ. Matheson και αποκαλεί έτσι όλες τις λεπτές ενδείξεις πονηριάς πίσω από κάθε "υπερφυσικό" περιστατικό.

Βαθμολογία: 3.25/5

Σκηνοθεσία:
Rodrigo Cortés

Ηθοποιοί:
Cillian Murphy
Sigourney Weaver
Robert De Niro
Toby Jones
Joely Richardson
Elizabeth Olsen
Craig Roberts

Trailer:

1 σχόλιο:

  1. Αυτός ο έρμος ο Cillian Murphy είχε τόσες ευκαιρίες, αλλά παραμένει στη μετριότητα. Κρίμα! Και για την ταινία, κρίμα δηλαδή. Καλά το πήγαινε μέχρι ένα σημείο...
    Περίμενα πάντως περισσότερα από τον Cortés!

    ΑπάντησηΔιαγραφή