Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Rigor Mortis (2013)


Οι ασιατικές χώρες και κατά κύριο λόγο η Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα φημίζονται για τις ταινίες τρόμου τους. Μια τέτοια θα μπορούσε να θεωρηθεί και το "Rigor Mortis". Αρχικά μόλις ξεκινάει η ταινία σου δίνει την εντύπωση ότι για την επόμενη μιάμιση ώρα θα χρειαστείς πάμπερς. Τελικα όσο περνάει η ώρα το μόνο που καταφέρνει είναι να σε μπερδεύει και να μετατρέπεται σε μια κακογραμμένη ταινία ξύλου με φαντάσματα.


Σεναριακά η ταινία πάσχει απίστευτα σε αντίθεση με το τεχνικό κομμάτι της που είναι ευτυχώς σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Αν και για να πω την αλήθεια τα οπτικά εφέ τα περίμενα καλύτερα αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για κινέζικη παραγωγή. Εντάξει τι να πω για τους ηθοποιούς, σε μια τέτοια ταινία δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να τους κρίνει κανείς οπότε αυτό το κομμάτι το αφήνω ασχολίαστο. Πάντως αν και πολύ μέτρια σαν ταινία αξίζει κάποιος να τη δει μέχρι το τέλος γιατί το τελευταίο ένα λεπτό (ίσως και δύο) γίνεται "της ανατροπής". Αυτό το τελευταίο είναι λίγο σπόιλερ αλλά δεν πειράζει. Τέλος να πω ότι υπεύθυνος για το ότι κάθισα και είδα τη συγκεκριμένη ταινία είναι ο Δημήτρης των Gramers (ο εύσωμος φωνακλάς) που σε ένα του livestream την ανέφερε (δεν την είχε δει ούτε αυτός τότε) πάνω σε μια συζήτηση με ταινίες. Οπότε τώρα ξέρετε ποιον να κατηγορήσετε αν όλα τα παραπάνω σας έπεισαν να δείτε την ταινία. 



Υπόθεση:
Κάπου στο Χονγκ Κονγκ υπάρχει μια δυσοίωνη εμφανισιακά πολυκατοικία στην οποία ζουν διάφοροι ξεχασμένοι άνθρωποι. Ένας πρώην πρωταγωνιστής του κινηματογράφου αποφασίζει να μετακομίσει σε αυτή σκεπτόμενος να δώσει ένα τέλος στη μίζερη ζωή του. Προσπαθώντας να το κάνει αυτό όμως, ένα πνεύμα καταλαμβάνει το σώμα του. Παρόλα αυτά για καλή του τύχη σώζεται από έναν Ταοϊστή μοναχό που ζει στο κτήριο. Οι υπόλοιποι "γείτονες" δείχνουν να μην επιρεάζονται από το γεγονός ότι το κτίριο είναι στοιχειωμένο από διάφορα πνεύματα. Όλα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που μια χήρα αποφασίζει να επαναφέρει στη ζωή τον άντρα της, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν ακόμη πιο περίεργα.

Είδος:
Επ. Φαντασίας/Τρόμου

Βαθμολογία: 3/5

Σκηνοθεσία:
Juno Mak

Ηθοποιοί:
Anthony Chan
Siu-Ho Chin
Fat Chung
Hee Ching Paw
Richard Ng
Hoi-Pang Lo

Trailer:



*Όποιος δει την ταινία και έχει απορία σχετικά με το τέλος ας μου στείλει ένα μήνυμα ή να κάνει ένα σχόλιο εδώ και θα του εξηγήσω (το έψαξα πολύ το θέμα...).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου