Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

The Amazing Spider-Man 2 (2014)


Ένα πράγμα θα πω μόνο σχετικά με τη συγκεκριμένη ταινία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Παίζει να είμαι και ο μοναδικός βέβαια που θεωρεί πως τα δύο "The Amazing Spider-Man" είναι καλύτερα από τα πρώτα "Spider-Man" που κυκλοφόρησαν πριν χρόνια αλλά πως να το κάνουμε μου θυμίζει απίστευτα το παιδικό που έβλεπα μικρός στο Star Channel και στο KTV. Μπορεί το σενάριο να έχει -δεχτεί- τρομερές αλλαγές όπως για παράδειγμα ότι ο Norman Osborn πέθανε από αρρώστια αλλά δε παύει η ταινία να έχει τα πάντα. Δράση, συναίσθημα (ναι καλά ακούσατε) και φυσικά δε μπορεί να λείπει το κωμικό στοιχείο του Peter Parker. Μία πληροφορία που ίσως δεν γνωρίζουν κάποιοι είναι ότι το συγκεκριμένο franchise ταινιών έχει μια διαφορά από τα υπόλοιπα της Marvel. Η διαφορά αυτή έχει να κάνει με το ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τον Spider-Man τα έχει η Sony για αυτό και δεν είδαμε ως μέλος των Avengers και τον αραχνούλη (ίσως επίσης για αυτό δεν έχει και κρυφή σκηνή στο τέλος αν και το πρώτο είχε από όσο θυμάμαι).


To cast της ταινίας πλούσιο αν και δε θα κρίνω κανέναν για τις υποκριτικές του ικανότητες. Τον Peter Parker/ Spider-Man υποδύεται ο Andrew Garfield ενώ δίπλα του στο ρόλο της Gwen Stacy η πολύ γλυκιά Emma Stone. Στους ρόλους των -κακών- o Jamie Foxx ως Electro, ο Dane DeHaan ως Harry Osborn και ο Paul Giamatti ως Rhino.


Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω αυτό που έχω να σας πω είναι να δείτε την ταινία οπωσδήποτε (και την πρώτη φυσικά).


Υπόθεση:
O Peter Parker προσπαθεί με δυσκολία πλέον να συνδυάσει το ρόλο του ως Spider-Man με την προσωπική του ζωή και τη σχέση που συνεχίζει να έχει με την Gwen Stacy, καθώς δεν κράτησε το λόγο που είχε δώσει στον πατέρα της ότι θα μείνει μακριά της. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα με την ξαφνική εμφάνιση ενός επικίνδυνου εχθρού πολύ πιο ισχυρού από αυτόν, με το όνομα Electro. Επίσης, όταν ο παλιός φίλος του, Harry Osborn επιστρέψει στην πόλη, ο Peter θα συνειδητοποιήσει ότι όλοι οι εχθροί του έχουν ένα κοινό και δεν είναι άλλο από την εταιρεία Oscorp. (mixgrill.gr)

Βαθμολογία: 4/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επ. Φαντασίας

Σκηνοθεσία:
Marc Webb

Ηθοποιοί:
Andrew Garfield
Emma Stone
Jamie Foxx
Dane DeHaan
Paul Giamatti
Sally Field
Colm Feore

Δείτε εδώ τα πόστερς της ταινίας.

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου