Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Maleficent (2014)


Η Disney ως γνωστόν είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ταινιών κινουμένων σχεδίων και μη. Κάποια από τα πιο γνωστά παραμύθια έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη πάνω στις πλάτες της. Ένα από αυτά είναι και η "Ωραία Κοιμωμένη". Στη μεταφορά του παραμυθιού η Disney παρουσίαζε ως την κακιά της υπόθεσης τη μάγισσα Maleficent (Μαγκούφισσα). Σε αντίθεση με τη δική της αυτή μεταφορά μας παρουσίασε φέτος την ταινία με τίτλο "Maleficent" που παρουσιάζει το παραμύθι από τη δική της οπτική. Πιο συγκεκριμένα μας δείχνει ότι κατά βάθος η Maleficent ήταν η καλή της υπόθεσης και η απληστία του ανθρώπινου γένους τη μετέτρεψε σε μια σκοτεινή και κακιά φιγούρα.


Σκηνοθετικά η ταινία ήταν αρκετά καλή παρόλο που ο Robert Stromberg πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με αυτή την ταινία. Ένα από τα δυνατά σημεία της ταινίας πιθανόν να είναι τα απίστευτα οπτικά εφέ, που την μετατρέπουν από μια χαρούμενη ουτοπία σε ένα σκοτεινό και τρομακτικό σκηνικό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και το αντίστροφο. Το μεγάλο -μπαμ- όμως είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Angelina Jolie που επιστρέφει ύστερα από τρία χρόνια απουσίας και μας δείχνει ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται (δεν είμαι από αυτούς που έβλεπαν την Jolie μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση). Στην αντίπερα όχθη ο Sharlto Copley υποδυόμενος τον -αντίπαλο- της Maleficent, Stefan παίζει πολύ καλά το ρόλο του ως "τα έχω χαμένα" βασιλιάς (ακόμα δεν τον έχω δει σε ρόλο που πηγαίνει καλά στα μυαλά του). O συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο είναι η Elle Fanning που το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να την προσέξει κανείς είναι απλά να χαμογελάσει (και αυτό το κάνει πολλές φορές στην ταινία). Όσον αφορά το σενάριο της ταινίας, ποιος είμαι εγώ που θα πω κακιά κουβέντα για ολόκληρη Disney.


Σημείο αναφοράς είναι ότι το κεντρικό τραγούδι της ταινίας έχει τίτλο "Once Upon a Dream" και αποτελεί διασκευή του τραγουδιού που είχε πρωτοακουστεί στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Sleeping Beauty" της Disney το 1959. Η μουσική βασίζεται στο ομώνυμο μπαλέτο του Tchaikovsky ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Jack Lawrence. Ερμηνεύτρια του τραγουδιού είναι η Lana Del Ray ύστερα από προσωπική επιλογή της ίδιας της Angelina Jolie.

Όπως καταλαβαίνετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε την ταινία!

Υπόθεση:
Η Maleficent είναι μια όμορφη νεαρή κοπέλα με αγνή καρδιά που ζει μια ειδυλλιακή ζωή σε ένα ήσυχο βασίλειο στο δάσος, ώσπου μια μέρα η εισβολή ενός στρατού απειλεί αυτή την αρμονία. Η Maleficent αναδεικνύεται στον πιο αφοσιωμένο προστάτη της γης, αλλά τελικά υποφέρει από μια αδίστακτη προδοσία, γεγονός που μετατρέπει την αγνή καρδιά της σε πέτρα καθιστώντας την "Κυρία Όλων των Κακών". Αποφασισμένη για εκδίκηση, αντιστέκεται στην εισβολή του διαδόχου του βασιλιά και ρίχνει κατάρα στην Aurora, το νεογέννητο βρέφος του. Η κατάρα λέει ότι κατά τα δέκατα έκτα γενέθλιά της θα τρυπήσει το δάχτυλο της στο αδράχτι μιας ανέμης και θα πέσει σε βαθύ, επιθανάτιο ύπνο. Μέσα στα επόμενα χρόνια η Maleficent έρχεται σε επαφή με τη νεαρή πριγκίπισσα αρκετές φορές και συνειδητοποιεί ότι η Aurora ίσως κρατά το κλειδί για την ειρήνη στο βασίλειο καθώς και για την ευτυχία της ίδιας της Maleficent. Έτσι γίνεται φίλη με την πριγκίπισσα με την ελπίδα να την κρατήσει μακριά από την κατάρα που της έριξε. (mixgrill.gr)

Είδος:
Φαντασίας

Βαθμολογία: 3,5/5

Σκηνοθεσία:
Robert Stromberg

Ηθοποιοί:
Angelia Jolie
Elle Fanning
Sharlto Copley
Sam Riley

Δείτε εδώ τις αφίσες της ταινίας.

Trailer:


Once Upon A Dream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου