Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Pacific Rim (2013)


Ένα πράγμα θα πω για αρχή... Guillermo Del Toro! Πραγματικά οι γονείς του πρέπει να ήταν κάποια μυστηριώδη πλάσματα, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο "βασιλιάς" των τεράτων αυτή τη φορά δημιούργησε εξωγήινους. Όχι όμως εξωγήινους όπως τους έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι κάποια πλάσματα λίγο πιο ογκώδη από εμάς με κάποιες ικανότητες και τεχνολογία κάπως καλύτερη από τη δική μας. Οι συγκεκριμένοι είναι τεράστια πλάσματα κάτι σαν τον Godzilla. Μοιάζουν με δεινόσαυρους στο πολύ πιο απαίσιο, έχουν επένδυση με led φωτισμό (ή black light όπως το πάρει ο καθένας), είναι αδιάβροχα (τι άλλο να ζητήσει κανείς;) και δεν χρειάζονται διαστημόπλοια για τις μετακινήσεις τους (τα κάνουν όλα και συμφέρουν). Επειδή όμως θα πρέπει και κάποιος να πολεμήσει αυτά τα "γλυκύτατα τερατάκια", πάρτε και εσείς ανθρωπάκια τεράστια ρομπότ ώστε να μπορείτε να κινήστε ελεύθερα! Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει ιδιαίτερος σχολιασμός για την ταινία και νομίζω ότι τα παραπάνω φτάνουν και περισσεύουν για να καταλάβει κάποιος με τι έχει να κάνει. Οπότε οι λάτρεις των τεράτων του Del Toro και οι λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας (μιλάμε για απίστευτα οπτικά εφέ) πιστέψτε με ότι θα περάσετε πολύ ωραία!

Υπόθεση:
Μια μέρα ξαφνικά μέσα από ένα "ρήγμα" στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού ήρθαν στον κόσμο μας εξωγήινοι. Οι εξωγήινοι αυτοί ήταν τεράστια πλάσματα και οι άνθρωποι τα αποκαλούσαν Kaiju. Χρειάστηκαν έξι ολόκληρες ημέρες για να καταφέρει ο στρατός να εξοντώσει το πρώτο Kaiju. Έτσι οι κυβερνήσεις άφησαν τις διαφορές που είχαν μεταξύ τους και άρχισαν να δημιουργούν τεράστια ρομπότ για την εξόντωση των Κaiju. Τα ρομπότ αυτά τα ονόμασαν Jaeger και για να κινηθούν χρειαζόταν διασύνδεση τουλάχιστον δύο πιλότων με αυτά. Η σύνδεση αυτή γινόταν μέσω του εμπρόσθιου λοβού των πιλότων με αποτέλεσμα τα δύο "μυαλά" να γίνονται ένα και κατά κάποιον τρόπο κινούσαν το ρομπότ μέσω τον δικών τους κινήσεων. Μετά την εμφάνιση των Jaeger είχαν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα. Μια μέρα λοιπόν καθώς εμφανίστηκε ένα ακόμη Kaiju στην Αλάσκα κλήθηκαν ο Raleigh Becket (Charlie Hunnam) και ο αδερφός του όντας πιλότοι ενός Jaeger να το πολεμήσουν. Στη μάχη, το Κaiju έκανε τρομερή ζημιά στο Jaeger και σκότωσε τον αδερφό του Raleigh. Αυτός όμως κατάφερε ολομόναχος να οδηγήσει το Jaeger και να εξοντώσει το Kaiju, αλλά λόγο της σύνδεσης που είχε με τον αδερφό του παρέμεινε ο πόνος και οι αναμνήσεις του αδερφού του σε αυτόν. Έτσι πήρε την απόφαση να παρατήσει τη ζωή του ως πιλότος και να δουλέψει ως εργάτης στα διάφορα τείχη που έχτιζαν για να προστατεύονται από τα Kaiju. Με τον καιρό όμως τα Kaiju εξελίσσονταν και γίνονταν δυνατότερα με αποτέλεσμα να καταστρέφουν όλο και περισσότερα Jaegers. Έτσι οι κυβερνήσεις ύστερα από πέντε χρόνια αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των Jaegers και να βασιστούν στα τείχη. Ο στρατάρχης Stacker (Idris Elba) δεν το έβαλε κάτω όμως και άρχισε να συγκεντρώνει όσα Jaegers είχαν απομείνει. Δυστυχώς όμως ήταν μόνο τέσσερα. Ένα από αυτά ήταν και το Jaeger του Raleigh και έτσι ο Stacker αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του. Ο Raleigh δέχεται την "πρόσκληση" αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα... Με ποιον θα συνδεθεί; Τι θα γίνει με τον Raleigh; Θα νικηθούν τελικά τα Kaiju; Ναι ή όχι;

Βαθμολογία: 3.5/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επιστημονικής Φαντασία;

Σκηνοθεσία:
Guillermo del Toro

Ηθοποιοί:
Charlie Hunnam
Idris Elba
Rinko Kikuchi
Ron Perlman

Trailer:

1 σχόλιο:

  1. Mia oraia episthmonikhs fantasias tainia.An kai exei poli drash den m'arese pou eixe toso rompotiko stoixeio mesa sthn tainia alla ok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή