Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Escape Plan (2013)


"O Stallone και ο Arnold μαζί σε ταινία ξανά; Βγήκε καινούργιο 'The Expendables';"! Καμία σχέση... Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ήταν αν όχι υπερβολική... Πάρα πολύ υπερβολική. Αυτή τη φορά συναντιούνται για κάτι "πραγματικά" καλό. Το "καλό" αυτό, είναι η ταινία "Escape Plan" στην οποία πρωταγωνιστούν οι δυο γνωστοί "σκληροί" του Hollywood. Πρόκειται για μία πολύ καλή περιπέτεια με αρκετή δράση και αρκετό μυστήριο αλά "Prison Break". Το σενάριο της ταινίας πραγματικά έχει πάρα πολλά "έξυπνα" στοιχεία και από μόνο του αρκεί για να κάνει την ταινία να ξεχωρίσει σε σχέση με τις γνωστές "γκρεμίζω ότι βρω" ταινίες των πρωταγωνιστών. Εντάξει το ότι έκαναν τον Stallone που όταν προσπαθούσε να γίνει γνωστός φώναζε "Adrian!!! Adrian!!!" όταν τον είχε σακατέψει στο ξύλο ο "Apollo" στο "Rocky" να είναι ένας απίστευτα ευφυέστατος άνθρωπος είναι κάπως, αλλά δεν νομίζω ότι στοιχίζει και πολύ στην ταινία. Πάντως δεν γινόταν να λείψει η "κακιά" υπερβολή των ταινιών με πρωταγωνιστές τους δύο κυρίους αλλά ευτυχώς αυτή έκανε την εμφάνιση της λίγα λεπτά πριν τελειώσει η ταινία. Άσχετα με αυτό όμως η ταινία είναι αρκετά καλή (αν και δεν της το 'χα εξαρχής) και σίγουρα δεν θα αφήσει παραπονεμένους του λάτρεις του είδους και όχι μόνο!

Υπόθεση:
O Ray Breslin (Sylvester Stallone) είναι ένας επαγγελματίας στις αποδράσεις φυλακών και πληρώνεται για να βρίσκει τα μειονεκτήματα τους ώστε να τις κάνουν ασφαλέστερες. Ο τρόπος όμως με τον οποίο βρίσκει τα λάθη που έχουν γίνει είναι λίγο περίεργος. Μπαίνει στη φυλακή ως κρατούμενος και προσπαθεί να αποδράσει, πράγμα που έχει καταφέρει σε όλες μέχρι στιγμής. Πάντα όμως έχει και έναν κωδικό διαφυγής με τον οποίο θα απελευθερωθεί σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αποδράσει. Έτσι λοιπόν του προτείνουν μια νέα "δουλειά" από τη CIA. Να μπει σε μια υψίστης ασφαλείας φυλακή, η οποία δεν θα ξέρει καν που βρίσκεται και εκτός αυτού εκεί θα βρίσκονται μόνο κρατούμενοι τους οποίους θέλουν να "εξαφανίσουν". Τελικά δέχεται τη "δουλειά" παρ όλη τη μυστικότητα της τοποθεσίας της. Από την αρχή όμως φάνηκε πως κάτι δεν πάει καλά και αυτό γιατί κάποιοι του επιτέθηκαν και τον νάρκωσαν. Όταν συνήλθε βρισκόταν ήδη σε μια φυλακή με περίεργα γυάλινα κελιά. Αμέσως ο Breslin είπε στον υπεύθυνο της φυλακής τον κωδικό διαφυγής του αλλά εκείνος τον χλευάσε σαν να μην γνώριζε ποιος ήταν. Τι παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη του Breslin; Θα καταφέρει να αποδράσει τελικά από αυτή την άγνωστη φυλακή;

Βαθμολογία: 3.5/5

Είδος:
Περιπέτεια/Μυστηρίου

Σκηνοθεσία:
Mikael Håfström

Ηθοποιοί:
Sylvester Stallone
Arnold Schwarzenegger
Jim Caviezel
Vinnie Jones
Sam Neill

Trailer:

3 σχόλια:

  1. Apo tis kaliteres tainies pou exw dei pote sth zoh mou...5/5'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμφισβήτητα, μία από τις καλύτερες ταινίες δράσης των τελευταίων ετών. Πραγματικά, μένεις με κομμένη την ανάσα, δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο που να μην έχεις αγωνία για το τι θα ακολουθήσει.Ωραίες ερμηνείες από τα μεγαθήρια Stalone και Schwarzenegger. , που μας υπενθυμίζουν ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και αυτοί οι δυο ανήκουν στους αγαπημένους μας ήρωες λόγω πηγαίου ταλέντου. Χαίρεσαι να τους βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή