Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Shaun of the dead (2004)


Ο Simon Pegg και ο Nick Frost σε ταινία του Edgar Wright... Πρέπει να πω κάτι παραπάνω; Η ταινία θεωρείτε τρόμου με μερικά στοιχεία κωμωδίας. Εγώ την θεωρώ κωμωδία με πολλά στοιχεία κωμωδίας (εντάξει όπως σας έχω πει και παλαιότερα ίσως είμαι και ο μόνος που γελάει με τέτοιες ταινίες). Ο Edgar Wright μας δίνει για ακόμη μια φορά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτά τα "fast forward" που σας έχω ξαναπεί με τρελαίνουν! Από την άλλη μεριά ο Simon Pegg και ο Nick Frost δεν μπορούσαν να μην δώσουν ακόμη μια φορά, ρεσιτάλ "ηλιθιότητας" (έχω φτάσει στο σημείο να γελάω μόνο που τους βλέπω). Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι πρέπει κάποιος να προσέχει και τους ήχους σε μερικές σκηνές ώστε να καταλάβει το "αστείο" της υπόθεσης. Κάτι άλλο που ίσως πρέπει να αναφερθεί είναι ότι την ίδια χρονιά (λίγους μήνες νωρίτερα) κυκλοφόρησε η ταινία "Dawn of the Dead" και για αυτό η ταινία μας θεωρείτε για κάποιους ως παρωδία αυτής. Όπως καταλαβαίνετε εγώ θα σας πω να "τσακιστείτε" να δείτε την ταινία γιατί εγώ όσες φορές και να την είδα, γέλασα και πέρασε πολύ ευχάριστα η ώρα μου.

Υπόθεση:
Ο Shaun (Simon Pegg) είναι σε σχέση με τη Liz (Kate Ashfield). Επίσης συγκατοικεί με τον Pete αλλά φιλοξενεί ταυτόχρονα και τον καλύτερό του φίλο τον Ed (Nick Frost). Ο Shaun μαζί με τον Ed πηγαίνουν συνέχεια στο ίδιο μέρος για να περνάνε την ώρα τους το οποίο δεν είναι άλλο από την pub Winchester(ακριβώς όπως το όπλο). Η Liz όμως έχει βαρεθεί να βρίσκεται συνέχεια σε αυτό το μέρος με την παρέα του Shaun, για αυτό του ζητάει να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό και το κυριότερο μόνοι τους. Ο Shaun συμφωνεί και κανονίζουν την επόμενη μέρα να πάνε σε ένα ακριβό εστιατόριο. Έλα όμως που ο Shaun δεν έδωσε σημασία και ξέχασε να κάνει κράτηση. Μετά από αυτό η Liz του ζήτησε να χωρίσουν και επειδή αυτός το πήρε πολύ "βαριά" πήγε με τον Ed να τα πιουν στο "στέκι" τους (πολύ περίεργα πράγματα). Σιγά, σιγά ο Shaun με τον Ed έγιναν "λιάρδα" και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι. Καθώς επέστρεψαν στο σπίτι έκαναν τόση φασαρία που ξύπνησαν "τον κανονικό" συγκάτοικο του Shaun και τους έβαλε τις φωνές (σαν να είναι παιδάκια χαχα). To παράξενο όμως ήταν ότι ο Pete είχε ένα τραύμα στο χέρι και από ότι τους είπε, του επιτέθηκαν και ένας από αυτούς τον δάγκωσε στο χέρι. Ο Shaun και ο Ed σιγά μην έδιναν σημασία σε αυτό και συνέχισαν τα δικά τους. Το πρωί τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα και το πιο περίεργο ήταν μια "κοπέλα" που βρισκόταν στην αυλή. Ο Shaun και ο Ed πήγαν να της μιλήσουν και αρχικά έσπασαν πλάκα μαζί της νομίζοντας ότι είναι "σουρωμένη". Τελικά όμως μετά από λίγο κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Η κοπέλα ήταν "ζόμπι". Έτρεξαν αμέσως στο σπίτι από το φόβο τους (πόσο χαζό;), ενώ στην τηλεόραση έλεγε πως ακριβώς μπορούν να τα "σκοτώσουν". Όσο περνούσε η ώρα ο Shaun κατάλαβε ότι είχε να πάει στης μητέρας του το σπίτι σήμερα (σας φαντάζομαι να διαβάζετε την υπόθεση και γελάω) και ότι έπρεπε να την ειδοποιήσει να "κλειδωθεί" μέσα. Μετά από πολύ "ώριμη" σκέψη ο Shaun με τον Ed αποφάσισαν ότι πρέπει να πάνε να πάρουν τη μητέρα του Shaun, να συνεχίσουν προς το σπίτι της Liz για να πάρουν και αυτή (αν και τον έστειλε για ποδόλουτρο) και τέλος να πάνε στην Pub και να κλειδωθούν εκεί μέχρι να τελειώσει το "νταβατούρι". Υπήρχαν όμως "δύο" προβλήματα. Τα ζόμπι έξω έγιναν δύο και ο Pete που βρισκόταν στον πάνω όροφο είχε δαγκωμένο χέρι (ωχ τα ζόμπι ήταν τελικά)... Θα τα καταφέρουν τελικά oι "ήρωες" μας; Θα ξανακερδίσει ο Shaun τη Liz;

Βαθμολογία: 4/5

Είδος: 
Κωμωδία/Τρόμου

Σκηνοθεσία:
Edgar Wright

Ηθοποιοί:
Simon Pegg
Nick Frost
Kate Ashfield
Lucy Davis
Dylan Moran
Penelope Wilton

Trailer:

5 σχόλια:

  1. Megalh apath to ergo...Xeiroterh tainia den uparxei...Katharo xashmo xronou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το γράφω ότι ίσως να είμαι και ο μόνος που γελάει με μια τέτοια ταινία... αλλά για να το δίνει στο IMDB ίδια βαθμολογία λίγο δύσκολο να ισχύουν αυτά που λες... ;)
      http://www.imdb.com/title/tt0365748/?ref_=nv_sr_1

      Διαγραφή
    2. H tainia exei ena kruo aggliko xioumor kai epishs thelw pisw tis 2 wres pou ksodepsa...Oute ena 1/5 den dinw!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν πέθανα κι όλας αλλά για χαζοκωμωδία καλή είναι................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για αυτό λέγεται "κρύο αγγλικό χιούμορ" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή