Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Απολογισμός Tv Shows 2013-2014


Game of thrones:
Μέχρι πριν δυο-τρεις εβδομάδες δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται... Έτσι λοιπόν επειδή είχα βαρεθεί να βλέπω σπόιλερς (μιας που είχα σκοπό να τη δω κάποια στιγμή) στα κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα στο διαδίκτυο αποφάσισα να την ξεκινήσω. Δε μου πήρε και πολύ για να δω έως και το τέλος της τέταρτης σεζόν (που είναι και η τελευταία που έχει κυκλοφορήσει) και αυτό που φταίει δεν είναι ότι η σειρά είναι ότι καλύτερο έχω δει όπως ακούω από πολλούς απλώς έχω ενός είδους εθισμό και βλέπω το ένα μετά το άλλο τα επεισόδια. Για τη φετινή σεζόν έχω να πω ότι αν και κάπως βαρετή τα τελευταία τρία επεισόδια άλλαξαν τα δεδομένα και πιθανότατα να είναι η μοναδική χρονιά που το τέλος υποσχόταν τόσα πολλά για τη νέα σεζόν. Οπότε περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2015 για να ξαναδούμε νέο επεισόδιο. Και τελικά καλό θα ήταν όσοι δεν έχετε δει τη σειρά, να ρίξετε και εσείς μια ματιά αν και ο συγγραφέας στου οποίου τα βιβλία βασίζεται πρέπει να έχει ψυχολογίκα πρόβληματα.

Arrow: 
Ο μοναδικός σούπερ ήρωας που ενώ έπαιξε για πάρα πολλές σεζόν στο Smallville έχει πλέον δική του σειρά. Φέτος ολοκληρώθηκε η δεύτερη σεζόν της σειράς και του χρόνου θα έχουμε σίγουρα και την τρίτη. Αρχικά το φθινόπωρο του 2012 η σειρά ξεκίνησε με σκοπό να βγουν δοκιμαστικά 13 επεισόδια και τελικά λόγο της μεγάλης απήχησης έφτασε να έχει 23 επεισόδια (δηλαδή ολόκληρη σεζόν). Η δεύτερη σεζόν της σειράς δεν ήταν το ίδιο καλή με την πρώτη αλλά και πάλι στα τελευταία επεισόδια κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και με τα ερωτήματα που άφησε αναπάντητα έκανε τους θεατές να ανυπομονούν για τη νέα σεζόν.

Supernatural: 
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Εννιά σεζόν και συνεχίζουμε. Οι πρώτες σεζόν της σειράς ήταν πραγματικά το κάτι άλλο και όσο πήγαινε έχανε το ενδιαφέρον ή πολύ απλά έμπλεκε πολύ τα πράγματα. Η φετινή σεζόν περίμενα να δώσει ένα τέλος στη σειρά και περίμενα ότι θα είναι η χειρότερη από όλες. Νομίζω όμως ότι έκανε κάτι σαν ένα μεγάλο "come back" και ειδικότερα στα τελευταία επεισόδια τρέλανε κόσμο. Όπως πάντα έτσι και αυτή η σεζόν τελείωσε με -τραγικό- τρόπο και τους άφησε όλους με ανοιχτό το στόμα περιμένωντας μέχρι το φθινόπωρο που θα ξεκινήσει η δέκατη σεζόν. Να τις εκατοστήσεις Supernatural.

Hannibal:
Όπως και την προηγούμενη και αυτή τη σειρά την ξεκίνησα φέτος, ενώ μου κέντρισε σίγουρα περισσότερο το ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο σεζόνς (περιμένουμε και τρίτη φυσικά), με τη δεύτερη να κερδίζει στα σημεία έναντι της πρώτης. Το δυνατό σημείο της σειράς είναι σίγουρα η πλοκή καθώς πρόκειται για τα γεγονότα μεταξύ των πρώτων τριών ταινιών και της τέταρτης (η οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στα ομώνυμα βιβλία). Επίσης δεν λείπουν και οι μοναδικές ερμηνείες από τον Hugh Dancy και τον Mads Mikkelsen (ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να πρωταγωνιστή σε σόου μαγειρικής). Αν κάποιος έχει δει τη σειρά σίγουρα μετράει τις μέρες μέχρι την πρεμιέρα της νέας σεζόν ενώ αν κάποιος δεν το έχει κάνει μάλλον θα πρέπει να τρέξει αμέσως να τη δει.

Fargo:
Κάποιοι από εσάς σίγουρα έχετε δει την ταινία του 1996 με το όνομα Fargo. Η ταινία ήταν ένα δημιούργημα των αδερφών Coen για μια αληθινή τραγική ιστορία. Η σειρά είναι και αυτή κατά κάποιο τρόπο δικό τους δημιούργημα καθώς πλέον οι Coen είναι οι παραγωγοί και όχι οι σκηνοθέτες. Η πλοκή της σειράς εκτυλίσσεται αρκετά χρόνια αργότερα από την ταινία και είναι και βασίζεται και αυτή σε αληθινά γεγονότα όπως αναφέρουν. Οι συνδέσεις με την ταινία είναι αρκετές αλλά εφόσον πρόκειται για αληθινή ιστορία, μάλλον είναι απλές συμπτώσεις και πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο με την οποία γίνεται η σύνδεση. Οπότε αν θέλετε να βρείτε το στοιχείο που συνδέει το παλιό γεγονός με το καινούργιο δεν έχετε παρά να δείτε τη σειρά. Η πρώτη σεζόν της σειράς ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες (10 επεισόδια) και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δούμε νέα σεζόν αν και θα το ήθελα πολύ για να πω την αλήθεια. 

The 100:
Μία ακόμη σειρά που ξεκίνησε φέτος και δυστυχώς θα συνεχιστεί (αν έχουν λεφτά). Βλέποντας το τρέιλερ της σειράς σου αφήνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι σαν το νέο λοστ, αλλά τελικά είναι το νέο είδος πατάτας που θα πρέπει να αρχίσουν να σπέρνουν οι αγρότες. Η πλοκή της ταινίας έχει να κάνει με την καταστροφή της ανθρωπότητας από πυρηνικά και την επιβίωση κάποιον σε έναν διαστημικό σταθμό. Ο σταθμός αυτός όμως πλέον δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και στέλνουν εκατό (100) ανήλικους φυλακισμένους στη γη ώστε να δουν αν η γη είναι πλέον κατοικήσιμη και εκεί αρχίζει το νταβατούρι. Το κακό όμως δεν είναι ότι το "στόρι" της σειράς δεν είναι καλό αλλά ότι οι ηθοποιοί δεν είναι και τόσο αξιόλογοι όπως επίσης και το πιο σπαστικό πράγμα στη σειρά... "Δεν έχουμε χρόνο" και κάθονται λύνουν το κυπριακό και το μακεδονικό κάθε φορά που συμβαίνει αυτό έτσι για να κλείσουν επεισόδιο. Όπως καταλαβαίνεται αν δεν αρχίσατε τη σειρά, κάνατε πολύ καλά (εγώ πάντως αφού την ξεκίνησα θα την συνεχίσω όσο πάει). 

The Walking Dead: 
Το μεγαλύτερο λάθος για φέτος ήταν σίγουρα το ότι ξεκίνησα τη συγκεκριμένη σειρά. Λάθος όχι γιατί δεν άξιζε τον κόπο, αλλά γιατί τον παρά άξιζε. Μόλις χθες είδα και το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν και ήδη ανυπομονώ πότε θα έρθει ο Οκτώβριος για να ξεκινήσει η πέμπτη. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο η σειρά έχει να κάνει με "zombies" και ένα επερχόμενο τέλος του κόσμου. Σε πολλούς ίσως θυμίζει "resident evil" αν και η όλη ιστορία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο κόμικ που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 2003 και βγαίνουν νέα τεύχη μέχρι και σήμερα. Εκτός από την πολύ ωραία πλοκή της σειράς όμως, πολύ ωραίες είναι και η ερμηνείες καθώς και η σκηνοθεσία. Τώρα θα πει κάποιος πόσο καλή μπορεί να είναι η ερμηνεία σε μια σειρά με "zombies". Αν δείτε κάμποσα επεισόδια τότε θα καταλάβετε ότι ο Andrew Lincoln, ο οποίος είναι και ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς δίνει κατά κάποιο τρόπο ένα δικό του ρεσιτάλ. Όπως προανέφερα μέχρι στιγμής έχουν βγει τέσσερις σεζόν. Οι πρώτες τρεις σε έκαναν να θέλεις να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο μέχρι που ήρθε η τέταρτη. Η τέταρτη χωρίζεται με έναν περίεργο τρόπο σε δύο υπο-σεζόν των οχτώ επεισοδίων (καθώς έχει δεκαέξι επεισόδια στο σύνολο) και κουράζει αφάνταστα. Έλα όμως που και αυτό είναι αντιπερισπασμός γιατί τα γεγονότα του τελευταίου επεισοδίου σε "πωρώνουν" τόσο πολύ που μόλις τελειώνει δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι δεν έχει μείνει και άλλο επεισόδιο στη λίστα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να είναι η μοναδική σειρά που μετά από τόσα επεισόδια δεν βαρέθηκα το "intro" της. Οπότε παιδιά όπως καταλαβαίνετε... "Ποιος αντέχει μέχρι των Οκτώβριο;"!

True Detective: 
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Η σειρά αυτή βγήκε με σκοπό κάθε χρόνο να βλέπουμε άλλους πρωταγωνιστές και μια τελείως διαφορετική ιστορία. Δηλαδή το μόνο που μένει ίδιο είναι το όνομα της σειράς. Μέχρι στιγμής έχει βγει μόνο μία σεζόν με όλο κιόλο 8 επεισόδια. Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της σειρας βλέπεις ότι πρωταγωνιστούν ο Matthew McConaughey και ο Woody Harrelson και λες, όπα μήπως έκανα λάθος και έβαλα να δω καμιά ταινία. Όχι... αυτοί οι δύο είναι οι πρωταγωνιστές της πρώτης σεζόν. Πολύ λένε ότι ο McConaughey κέρδισε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου χάρη στην ερμηνεία του που έχει στη σείρα και για να πω την αλήθεια δεν τους αδικώ καθόλου. Δεν παίζεται ο τύπος. Και η πλοκή της πρώτης σεζόν ήταν απλά μοναδική. Τέτοιο αστυνομικό θρίλερ, μυστηρίου είχα πολύ καιρό να δω (βλ. πορφυρά ποτάμια). Το μόνο κακό με αυτή τη σειρά είναι ότι πιθανότατα θα βγει και δεύτερη σεζόν (όπως είπα κάτι τελείως διαφορετικό) που όμως σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσει να πιάσει τη πρώτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου