Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Divergent (2014)


Οι νέοι "Hunger Games"... Έλεγαν όλοι. Και εγώ το ίδιο νόμιζα για τα πρώτα δέκα λεπτά της ταινίας γιατί στην πραγματικότητα δεν το πλησιάζει καθόλου για να πω την αλήθεια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλή ταινία, ίσα ίσα που μου κίνησε το ενδιαφέρον να διαβάσω και τα βιβλία. Εδώ αξίζει να πω ότι άλλη μία τριλογία βιβλίων μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε τέσσερις και όχι σε τρεις συνέχειες (βαδίστε όλη στο δρόμο που άνοιξε ο Harry Potter...). Όπως καταλάβατε το δυνατό σημείο της ταινίας αν μη τι άλλο είναι το σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Veronica Roth. Επίσης πολύ καλή ήταν και η σκηνοθεσία του Neil Burger αν και πιστεύω ότι η διάρκεια της ταινία θα έπρεπε να είναι κάπως μεγαλύτερη ώστε να βαδίζει με πιο αργούς ρυθμούς η πλοκή. 


Tώρα όσον αφορά τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών δε μπορώ να πω ότι η Shailene Woodley στο ρόλο της Tris Prior και ο Theo James (πραγματικό όνομα Theo Taptiklis μιας που έχει ελληνικές ρίζες) ως Four μου γέμισαν το μάτι. Αυτή όμως που έπαιξε πολύ καλά το ρόλο της είναι η Kate Winslet ως Jeanine. Στην πραγματικότητα δεν προσπάθησε και πολύ, απλά μόνο και μόνο που μιλούσε κατάφερε να με κάνει να τη μισήσω μιας που υποδύεται και την κακή της υπόθεσης. Τέλος, γενικότερα και οι υπόλοιποι ηθοποιοί δε νομίζω πως έκαναν κάποια διαφορά αν και ίσως έφταιγαν και λίγο οι ρόλοι που είχαν. Κάποιοι από αυτούς είναι η Ashley Judd ως Natalie, ο Jai Courtney ως Eric, ο Ray Stevenson ως Marcus, η Maggie Q ως Tori και η κόρη του Lenny Kravitz (ο οποίος έτυχε να παίξει στα "Hunger Games 1 & 2"), Zoë Kravitz ως Christina.


Υπόθεση:
Σε μια φουτουριστική δυστοπία όπου η κοινωνία χωρίζεται σε πέντε φατρίες, που η κάθε μία αντιπροσωπεύει μία συγκεκριμένη αρετή, οι έφηβοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στην δική τους φατρία ή αν θα πάνε σε κάποια από τις υπόλοιπες. Η επιλογή αυτή όμως είναι για το υπόλοιπο της ζωής τους χωρίς να υπάρχει γυρισμός. Η Tris Prior είναι ένα νεαρό κορίτσι που την ημέρα της επιλογής της, τους ξαφνιάζει όλους επιλέγοντας μια άλλη φατρία από αυτή των γονιών της. Εκεί υποβάλλεται σε εξαντλητικά σωματικά καθώς και ψυχολογικά τεστ. H Tris όμως έχει ένα μυστικό. Αποτελεί μία "Απόκλιση". Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί με βάση την υπάρχουσα ταξινόμηση των φατριών και αυτό γιατί ο χαρακτήρας της διαθέτει στοιχεία από περισσότερες της μίας φατρίας. Ωστόσο, η Tris πρέπει να το κρατήσει κρυφό με κάθε κόστος, γιατί οι "Αποκλίσεις" θεωρούνται απειλή για την κοινωνία και τιμωρούνται με θάνατο. 

Είδος:
Περιπέτεια/Επ. Φαντασίας

Βαθμολογία: 3.5/5

Σκηνοθεσία:
Neil Burger

Ηθοποιοί:
Shailene Woodley
Theo James
Kate Winslet
Ashley Judd
Jai Courtney
Ray Stevenson
Maggie Q
Zoë Kravitz

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου