Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Brick Mansions (2014)


Το "Brick Mansions" είναι η τελευταία ταινία που ολοκλήρωσε ο Paul Walker πριν από τον άδικο θάνατό του (αν και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν πλάνα με αυτόν και στο "Fast and Furious 7"). Η ταινία αποτελεί remake της πολύ ωραίας γαλλικής περιπέτειας "District 13". Το σενάριο έχουν επιμεληθεί και στις δύο ταινίες ο Luc Besson με τον Bibi Naceri. Τα κοινά στοιχεία μεταξύ των ταινιών είναι άπειρα αν και από το "Brick Mansions" δε θα μπορούσε να λείπει αυτή η τεράστια υπερβολή των Αμερικάνων. Ειδικότερα στο τέλος της ταινίας είναι εμφανής η αλλαγή που έγινε στο σενάριο μόνο και μόνο για γίνει "αμερικάνικη" η ταινία. Επίσης υπάρχουν πολύ περισσότερες σκηνές με αυτοκίνητα στην αμερικανική έκδοση.


Ας πάμε στους ηθοποιούς τώρα. Για άλλη μία φορά ο Paul Walker δεν έφυγε μακριά από τα νερά του καθώς ο ρόλος του ήταν αυτός του μυστικού αστυνομικού Damien Collier (στη γαλλική ταινία ο ίδιος ρόλος είχε το όνομα Damien Tomaso). Δίπλα του ήταν ο David Belle ο οποίος υποδύεται ακριβώς τον ίδιο ρόλο όπως και στην πρώτη ταινία, αυτόν του Lino (Leϊto στην πρώτη). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια από την προηγούμενη ταινία, οι ικανότητες του Belle στο παρκούρ δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο, αν και τα πλάνα τις γαλλικής ταινίας ήταν πολύ πιο ρεαλιστικά (σε αυτό σίγουρα φταίει ο σκηνοθέτης και όχι ο ίδιος). Εκτός από αυτούς τους δύο έχουμε και τον ρόλο του -κακού-, τον οποίο υποδύθηκε ο RZA και για να πω την αλήθεια δεν του ταίριαξε και πολύ.


Σε γενικές γραμμές είναι μια ταινία με την οποία περνάς ευχάριστα την ώρα σου, αλλά για κακή τύχη του σκηνοθέτη την θεωρώ κακή αντιγραφή της πρώτης (όχι ότι ρώτησε τη γνώμη μου). Εγώ προσωπικά την είδα προς τιμήν του Paul Walker μιας και ήμουν σίγουρος ότι δε θα πλησιάσει την πολύ καλή δουλειά του "District 13". Όσοι έχετε δει τη γαλλική και σας άρεσε, ρίξτε μια ματιά και σε αυτή. Όσοι πάλι δεν έχετε δει καμία από τις δύο θα τη δείτε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση (αν και θα ήταν προτιμότερο να δείτε τη γαλλική)!

Υπόθεση:
Στον υπόκοσμο του Ντιτρόιτ, η διαφθορά έχει εισβάλει στις ζωές όλων, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι ναρκωτικά και βία. Η αστυνομία, όντας ανίκανη να ελέγξει το έγκλημα στην περιοχή, έχει χτίσει ένα κολοσσιαίο τείχος γύρω από την περιοχή ώστε να προστατεύσει την υπόλοιπη πόλη. Για τον αστυνομικό Damien Collier η καθημερινότητα είναι μια μάχη ενάντια στην διαφθορά, ενώ για τον πρώην κατάδικο Lino, η κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για μια έντιμη ζωή. Οι δρόμοι των δύο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μέχρι που ο βαρόνος ναρκωτικών Tremaine απήγαγε τη φίλη του Lino. Ο τελευταίος ζητά τη βοήθεια του Damien που δέχεται να τον βοηθήσει γιατί έχει βάλει στο μάτι τον Tremaine για κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή απαγωγή. Ο Tremaine έχει στην κατοχή του βόμβες νετρονίων με σκοπό να ανατινάξει ολόκληρη την πόλη. (mixgrill.gr)

Βαθμολογία: 2,75/5

Είδος:
Περιπέτεια

Σκηνοθέτης:
Camille Delamarre

Ηθοποιοί:
Paul Walker
David Belle
RZA
Couchy Boy
Catalina Denis


Trailer:


*Στο trailer της ταινίας ακούγεται μια πολύ ωραία διασκευή του Ki:Theory του πολύ γνωστού τραγουδιού "Stand By Me" του Ben E King.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου