Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

X-Men: Days of Future Past (2014)


Φέτος η Marvel έχει βγάλει πολλές ταινίες (σύνολο τέσσερις) και μία από αυτές είναι το "X-Men: Days of Future Past". Ίσως με διαφορά το franchise ταινιών της, με τα περισσότερα μυστικά από κάθε άλλο. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα (ίσως ούτε και τη θέληση) να διαβάσω comics των "Χ-men" (ίσως ένα με δύο) για να ξέρω αν η πλοκή της ταινίας βαδίζει όπως και σε αυτά. Αν και αυτό δεν έχει καμία σχέση γιατί πραγματικά όλο το στόρι της ταινίας είναι από καλό μέχρι πάρα πολύ καλό. Είναι η έβδομη κατά σειρά ταινία και λογικό θα ήταν, αν το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό. Τελικά όχι απλά ήταν καλό αλλά ξεπέρασε και τις έξι προηγούμενες ταινίες.


Σκηνοθετικά η ταινία δε θα μπορούσε παρά να είναι αντάξια των προσδοκιών μιας που επέστρεψε στα χέρια του -πρωτομάστορα- Bryan Singer ο οποίος ήταν ο δημιουργός των δύο πρώτων ταινιών. Εντάξει τι να πει κανείς για τα τρομερά οπτικά εφέ της ταινίας. Απλά απίστευτα. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Bryan Singer επέλεξε για τη μουσική της ταινίας τον συνεργάτη του John Ottman κάνοντας τον, τον πρώτο συνθέτη που αναλαμβάνει soundtrack δεύτερης ταινίας των "X-Men" μιας που είχε επιμεληθεί τη μουσική του "X-Men 2". Περίεργο (αν και ωραίο) είναι το γεγονός ότι στους τίτλους αρχής, καθώς και αυτούς του τέλους ακούγεται το theme του από την ταινία "X-Men 2".


Από την πλευρά των ηθοποιών έχουμε ένα -πάμπλουτο- καστ, καθώς βλέπουμε σχεδόν όλα τα γνωστά ονόματα (ίσως και όλα) που έχουν παίξει στις έξι προηγούμενες ταινίες. Με λίγα λόγια το καστ συνθέτουν ονόματα όπως ο Hugh Jackman, ο Michael Fassbender, η Halle Berry, ο Patrick Stewart, ο Ian McKellen και η Jennifer Lawrence. Με διαφορά όμως ο καλύτερος όλων από άποψη υποκριτικών δυνατοτήτων (αν και σε μια τέτοια ταινία δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιον) είναι ο James McAvoy. Επίσης καινούργιο πρόσωπο στη ταινία είναι ο Peter Dinklage γνωστός σε όλους για το ρόλο του στη σειρά "Game of Thrones".


Επειδή η ταινία θα σας δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα με πρώτο και καλύτερο το "Μα γιατί ο Wolverine έχει αδαμάντινα νύχια;" (δεν είναι σημαντικό spoil). Ο ίδιος ο δημιουργός Bryan Singer απάντησε, λέγοντας πως από τη στιγμή που ο Magneto μπορεί και ελέγχει τα μέταλλα θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει κάνει αυτός... Μιας που πλέον έχει διαφορετική σχέση με τον Magneto.

Είμαι σίγουρος πως κάτι ξεχνάω. Μα ναι, μετά από τους τίτλους τέλους έχει κρυφή σκηνή (τι περίεργο...)!


Φυσικά μετά από όλα τα παραπάνω θα σας παρότρυνα να δείτε την ταινία (μιας που είναι η καλύτερη της σειράς) καθώς και γιατί όχι να κάνετε έναν -μαραθώνιο- με όλες της ταινίες (κάποια στιγμή εγώ θα το κάνω πάντως).

Υπόθεση:
H απόλυτη ομάδα των "X-Μen" μάχεται σε έναν πόλεμο για την επιβίωση του είδους σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι χαρακτήρες της πρώτης τριλογίας ταινιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους νεότερους εαυτούς τους από το "X-Men: First Class" σε μια επική μάχη για να αλλάξουν το παρελθόν με σκοπό να σώσουν το μέλλον. (mixgrill.gr)

Βαθμολογία: 4,25/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επ.Φαντασίας

Σκηνοθεσία:
Bryan Singer

Ηθοποιοί:
Hugh Jackman
James McAvoy
Halle Berry
Ian McKellen
Jennifer Lawrence
Peter Dinklage
Michael Fassbender

Trailer:

4 σχόλια:

  1. Διαφωνώ, διαφωνώ, διαφωνώ. Ακόμα και αν ξεπεράσουμε το κωμικό σενάριο με το ταξίδι στο χρόνο, η ταινία αποδείχτηκε μάλλον βαρετή, τουλάχιστον στα μάτια μου. Βαθμολογία οριακά 3 στα 5.
    Ευτυχώς που βγήκε το Captain America 2 και περισώθηκε κάπως η φήμη της Marvel στο σινεμά φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το imdb που δείχνει μια πιο συνολική εικόνα του αν άρεσε στους θεατές έχει άλλη άποψη :P (8.3/10)

      Πάντως νομίζω ότι η καλύτερη φετινή ταινία της Marvel πρέπει να είναι το "Guardians of the Galaxy" παρόλο που δεν το έχω δει :D

      Διαγραφή
    2. Το "Guardians" δεν περνάει καν τη βάση! 2 στα 5 και πολύ του είναι...

      Διαγραφή
    3. Θα έλεγα ότι απλά δεν "τρελαίνεσαι" για τέτοιες ταινίες.
      (Ίσως να σε κερδίσει το "Big Hero 6" και εκείνο λόγω Disney και όχι Marvel :P)

      Διαγραφή