Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ο Μανούσος Μανουσάκης και το "Ουζερί Τσιτσάνης"


Έπειτα από περίπου δεκαεφτά χρόνια απουσίας ("Kόκκινος Δράκος", 1998) από τον κινηματογράφο, ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει με την ταινία "Ουζερί Τσιτσάνης". Πρόκειται για ένα δράμα εποχής που μας ταξιδεύει στο 1942 και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη της κατοχής. Το σενάριο ανήκει στους Βασίλη Σπηλιόπουλο και Άντα Γκουρμπάλη αν και η κεντρική ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Ανδρέα Κωνσταντίνου ως Βασίλη Τσιτσάνη, τον Χάρη Φραγκούλη ως Γιώργο, την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη ως Εστρέα και την Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα. Συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Αϊβάζης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρεγγίνα Παντελίδη, Λάκης Κομνηνός καθώς και πολλοί άλλοι. Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 3 του Δεκέμβρη.

Υπόθεση:
Στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο με σχόλια των συντελεστών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς επίσης και μερικές εικόνες. Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της ταινίας www.ouzeritsitsanis.com.












Πηγή: mixgrill.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου